Поръчка Доставка и Рекламация

РЕГИСТРАЦИЯ В САЙТА

За да направите поръчка от Odonata Cosmetics – био § натурална козметика – odonatacosmetics.com е необходимо, но не задължително да се регистрирате в сайта. Въведете име, парола, актуален адрес за доставка и телефон за контакт. Редактиране на предоставените данни може да се направи по всяко време чрез опция „Адреси“ в меню „Моят Профил“. Ако вече сте регистрирани, моля влезте с име и парола в меню „Моят Профил“. В случай на пазаруване без регистрация е необходимо при всяка поръчка да се предоставят лични данни за контакт и адрес за доставка.

ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА

Поръчка може да се извърши от различни секции в уебсайта, където има публикувани оферти и описания. Офертите съдържат кратко и детайлно описание на продукта, името на производителя, снимка, описание и цена. Указаната цена е за 1 брой в лева с начислено ДДС. В цената на продукта не се включва цена за доставка.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Всички цени на сайта www.odonatacosmetics.com са в бълграски лева с включен ДДС.
Цената за доставка се калкулира допълнително както следва:

за поръчка на стойност под 99.00 лв., цената за доставка на територията на България, се изчислява според избрания офис на Спиди или Еконт, или доставка до адрес.
за поръчка на стойност над 99.00 лв.. цената за доставка на територията на България е БЕЗПЛАТНА до 3кг и се осъществява до най-близкия за Вас офис на Еконт или Спиди.

Частична такса при безплатна доставка – ако Вашата пратка е над 80 лв., но е с тегло над 3 кг. за страната  дължите частична такса. Тя се начислява допълнително към Вашата поръчка.

ПЛАЩАНЕ

Можете да платите, закупените от Вас артикули по следните начини:

наложен платеж: в брой на куриера или служителя на нашата фирма при получаване на стоката

при вземане от наш обект – на касата на обекта

Плащания с карти  се извършва от нашия партньор Borica.bg,  Данните Ви се съхраняват от Borica с цел защита на кредитната Ви карта срещу измами. Всички данни са криптирани.

Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, се задължава да заплаща продажната цена на закупената от него стока, както и пощенските или транспортните разходи, невключени в тази цена, свързани с нейната доставка, в срок не по-късно от 3 работни дни от изтичане на срока по чл. 14, ал. 4. от ЗЗП.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Ще получите e-mail с потвърждение за поръчката, както и e-mail, когато тя бъде изпратена.
Срокът за доставка на поръчката е от 1 до 3 работни дни.

Връщане или рекламация

ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

Можете да върнете закупен от www.odonatacosmetics.com не хранителен продукт до 14 календарни дни от покупката му, съгласно Глава четвърта, Раздел I – Договори извън търговския обект и договори от разстояние на ЗЗП.

Ще Ви върнем сумата за стойността на продукта/продуктите, след като изпълните следните условия:

1. Изпратите ни e-mail на адрес: [email protected], в който вписвате:

– точното наименование на продукта/ продуктите;

– Вашите две имена;

– номера на поръчката, с която сте закупили продукта;

– причина за връщането на продукта;

 

2. Продуктът, който връщате трябва е във вида, в който ние Ви го изпратихме – неотварян, в оригиналната опаковка и с оригиналните етикети, без да е тестван или ползван, без следи от замърсяване, надраскване или други белези, които нарушават вида и съдържанието на новия продукт.

3. Върнете продукта/продуктите, с куриерска фирма по Ваш избор и за Ваша сметка, до адрес: София 1612 бул Цар Борис III 93 – 0894715659. Пратката да бъде изпратена с опция първо да се прегледа и след това да се приеме, за да можем да удостоверим в присъствието на независим свидетел – представител на куриерската фирма, че продукта е в отлично състояние.

4. Връщането на продукта трябва да стане до 14 календарни дни от датата на получаването му от Ваша страна след поръчката в нашия онлайн магазин.

РЕКЛАМАЦИЯ

Според ЗЗП и правилата за търговия, имате право да направите рекламация при явни или скрити дефекти до 14 дни от получаването.

Рекламация на явни несъответствия и дефекти се приемат само към момента на получаване на пратката и преглеждане на съдържанието в присъствието на куриера, като за целта е разрешено пратката да се отвори и провери преди да се заплати. Под явни несъответствия и дефекти се разбират: констатирани липси в броя на поръчаните продукти, видими дефекти на стоката, несъответствие с обявения размер, цвят, цена или с обявената търговска марка.
Рекламация на скрити несъответствия и дефекти се предявява до 14 дни от получаването на продукта / продуктите. Под скрити несъответствия се определят такива, които не са били възможни за установяване към момента на получаването и преглеждането на стоката в присъствието на куриера.
Извън тях не можете да откаже да получи и заплати поръчаната стока. В противен случай дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.
При предявяване на рекламация можете да претендира за един от двата варианта:
1.       Връщане на продукта и възстановяване на заплатената сума
Електронният магазин www.odonatacosmetics.com изплаща сумата не по-късно от 7 работни дни, считано от датата, на която потребителят е направил рекламация, чрез банков превод (в този случай е необходимо да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляря на сметката) или ако плащането е извършено с карта, ще се възстанови сумата на продукта.
2.       Заменяне на стоката с нова
Електронният магазин www.odonatacosmetics.com заменя стоката в срок от 14 дни от датата на доставка или възстановява платената сума, или ако междувременно продуктът е изчерпан.
Връщането, подмяната на продукта или възстановяването на заплатената от потребителя сума става само ако продуктът или продуктите бъдат върнати в запазена оригинална опаковка и изправно състояние, неизползвани, с оставени на местата им етикети.
Рекламации за щети върху продуктите, в резултат на неправилно транспортиране от страна на куриерската фирма или разминавания в съдържанието се приемат само ако пратката е била проверена в присъствието на куриера и позвъняването стане от неговия телефон непроседствено при доставката и констатирането на проблема.
Рядко, но все пак се случва, дадена пратка да пристигне със счупено съдържание, поради неправилно транспортиране или да бъде подменена с друга. При това положение правата Ви са напълно защитени и при отправянето си на рекламация от телефона на куриера ние ще отстраним проблема, като Ви освободим от задължението да приемете и заплатите тази пратка, а ние незабавно ще Ви изпратим нова и ще предявим претенциите към куриера.
Затова настоятелно и горещо Ви препоръчваме да проверявате съдържанието на пратката в присъствието на куриера!