Веган копринена калъфка - най-добрата ни козметична инвестиция за красота? - Green For Beauty

Веган копринена калъфка - най-добрата ни козметична инвестиция за красота?


С корени, датиращи от древни кралски особи, коприната се счита за синоним на лукс. Напоследък има тренд, калъфки за възглавници и копринени пижами са навсякъде из инстаграм, а козметиците на знаменитостите наричат ​​коприната най-добре пазената тайна за красота за предотвратяване на стареене и предотвратяване на накъсване на косата. Тренда поражда търсене и потребление, съответно модните гиганти. трябва да отговорят на това търсене под натиска на потребителите, което може да се превърне в екологичен и етичен проблем. В този пост ще разгледаме какъв е проблема с памучните калъфки, защо да инвестираме във веган коприна и каква е разликата от естествената.


Да започнем с това защо е по-добре да изберем веган коприната пред памучните калъфки.


Проблемът с памучните калъфки Докато памучната калъфка за възглавници се чувства мека и уютна, този тип плат всъщност може да остави кожата и косата ви по-дехидратирани поради абсорбиращата си текстура. Памукът може потенциално да попие онези скъпи нощни крем-маски или treatment процедури за коса, които oбичаме да използваме вечер. Също така, когато кожата не е овлажнена изпитва триене срещу възглавницата, това може да причини отпечатъците, които виждате на лицето си, когато се събудим (на всеки му се е случвало да се събуди на ресни) и потенциално дори да създаде фини линии и бръчки с течение на времето ... Материалът на възглавницата също създава триене срещу космения фоликул, което може да доведе до къдрене и счупване и т.н.р fizzy ефект. Той също така може да абсорбира влагата от космения фоликул, подобно на начина, по който абсорбира естествените масла от кожата ви. Триенето от памучния материал също може да наруши издухването ви, тъй като материалът не позволява на косата ви да се движи толкова лесно и съответно сутрин няма и помен и прическата ни.

Какви са ползите от копринените калъфки?

Известно е, че копринените калъфки за възглавници имат редица предимства.

Всички сме чували фразата "да си вземем сънят за красота"и тук идват копринените калъфки, за да направят точно това! 

  1. Грижа за косата в пълният смисъл.Тъй като коприната има много по-нежна и по-гладка текстура, има много по-малко триене между възглавницата и косата ви. Това означава по-малко накъсване, по-малко къдрене и по-безупречна коса, когато се събудите.
  2. Копринените калъфки за възглавници също са невероятни за кожата, особено ако вашата е по-чувствителна. Той не само е хипоалергенен материал, но и няма да абсорбира естествената влага (или любимия ви нощен крем) от лицето ви. Една от тъжните ефекти на стареенето е, че кожата ви произвежда по-малко колаген. Колагенът, който тялото ви произвежда, е това, което придава на кожата ви еластичност, което я прави по-млада. Когато спрем да произвеждаме толкова много колаген, кожата реагира на това нощно триене, което можем да изпитаме от памучна възглавница. По-меката текстура има по-малко триене по лицето, което означава, че е по-малко вероятно да причини фини линии, бръчки и онези досадни гънки, които виждате сутрин.
  3. Те са чудесно решение за проблемна и предразположена към акне кожа. Кожата е много по-спокойна, лечебните кремове и мазила, не попиват в калъфката, а остават да действат върху кожата.

Коприна vs. Веган коприна

Аз самата повлияна от този тренд тръгнах в търсене на коприна, наясно бях, че се произвежда чрез животно, но не бях наясно как съвсем се случват нещата.

 It is not about the Vegan Thing... не е защото са веган, а защото има значение.


Истината зад производството на коприна

Коприната може да дойде с ползи за красотата, но за съжаление коприната не расте по дърветата и източникът на тази луксозна тъкан не е толкова хубав, колкото външния й вид. Производството на коприна започва с копринената буба. Копринената буба произвежда лепкав протеин и завърта тези влакна, за да създаде пашкул . Този пашкул прави основата за производство на коприна. За съжаление, няма приказен край за тази буба. С пашкула, в който се намира суровината, за да се направи коприна, повечето производители на коприна варят, пекат или приготвят пашкула и гъсеницата живи. Този вид производство на коприна представлява 90% от копринената индустрия.

Тоест, отново ако това стане тренд и има прекалено голямо търсене това, може да е проблем.

Peace Silk - може ли да се направи коприна, без да се убие бубата? Има вид коприна, добита от различен вид копринена буба, която позволява на молците да се освободят от пашкула, преди да се събере коприната. Защитниците на хуманното отношение към животните, включително PETA, са скептични. Други производители твърдят, че използват само това което е останало като материал след, като са напуснали пашкулите.




Веган коприна

Имате всички предимства от естествената коприна, така че не губите нищо! И двете тъкани са хипоалергенни, което ги прави идеални за хора с чувствителност на кожата и алергии. И двете тъкани са нежни към кожата и косата, намалявайки триенето, което може да доведе до бръчки и помага да се предотврати накъсването на косата. Ако това не беше достатъчно, веган коприната  има допълнителните предимства от терморегулирането през лятото и зимата, дишащата материя и най-вече това, че спокойно може да се пере в пералня. Традиционната коприна не може да се състезава. И в двата случая тъканта притежава гладка и лъскава повърхност, не се мачка, запазва цвета си и не се износва при продължителна употреба. Поради
минималната разлика в двата вида коприна, в текстилната промишленост, веган
коприната напълно измества естествената.

Лично се уверих в това, когато търсенето ми стигна то Maison de la soie, Oт ателието на Maison de la soie проектираха най-луксозните калъфки с етичен произход, ръчно изработени в България. Калъфката има невероятно усещане върху кожата, а когато я държа в ръцете си, е като перушинка. 

Освен калъфки, те предлагат и
маски за сън и бонета за коса.


Открийте гамата луксозна веган коприна Maison de la Soie тук






Няма коментари